Aleksić: “Što ne valja od početka kasnije se neće popraviti, Todorić je jednak Plenkoviću”

 

Ivica Todorić, bivši vlasnik koncerna Agrokor, koji je u međuvremenu promijenio ime u Fortenova Grupa, kao i vlasničke odnose, kazao je danas kako mu je Borg grupa, uz pomoć premijera Plenkovića,  u smišljenoj akciji otela Agrokor i dala ga u ruke strancima. Pri tome su Agrokor opljačkali za milijardu eura, naglasio je Todorić. 

Todorić je svoju tvrdnju pokušao potkrijepiti dokazima, predočio je pet, po njemu vrlo važnih mailova iz korespondencije Borg grupe u koju su bili uključeni tadašnja ministrica gospodarstva Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, premijer Andrej Plenković, Tonći Korunić i drugi…

U aferi Agrokor su nam dostavljeni do sada tajni dokumenti koji potvrđuju djelovanje organizirane skupine Borg formirane u veljači 2017. godine s krajnjim ciljem protupravnog oduzimanja privatnog vlasništva najveće regionalne kompanije Agrokor. Članovi ove kriminalne grupe su, po vlastitom iskazu, radili bez ikakvoga javnog mandata i ugovora. U skladu s dokaznim materijalom, premijer Plenković je upravljao kriminalnom grupom Borg.  Agrokor je opljačkan, a njegova je industrija bačena na koljena”, ustvrdio je Todorić.

Što misli o Todorićevim optužbama da je njemu Grupa Borg na čelu s Plenkovićem otela Agrokor i predala ga u ruke strancima, Nacional.hr je pitao saborskoga zastupnika stranke Snaga Gorana Aleksića.

“Što ne valja od početka, kasnije se neće popraviti. Cijeli posao Todorića počeo je na kriminalni način, on se prije bavio cvijećem, a odjednom je narastao u veliku kompaniju. To nije mogao bez države, država mu je obilato u tome pomagala, on je državi vraćao na način da je zapošljavao podobnike i davao im velike plaće, a radnici su radili za dvije i pol tisuća kuna. O čemu on priča, on je jednak i Plenkoviću i svoj toj kompaniji, rekao je Aleksić.

Cijelu izjavu pogledajte u našem videu.  

 

Komentiraj