Patrik Macek/PIXSELL

ALEKSIĆ O AGROKORU “Treba istražiti i sumnjiva zapošljavanja”

Saborski zastupnik Goran Aleksić u utorak je, gostujući u emisiji ‘Veto’ Sanjina Španovića na N1 televiziji, komentirao je situaciju u Agrokoru poručujući i kako bi se terbala istražiti i sumnjiva zapošljavanja.

“Agrokor je očito katastrofa za hrvatsko gospodarstvo. Meni nije jasno kako je jedan koncern za koji smo do jučer mislili da je uspješan preko noći postaje problem. Netko je za to odgovoran, i treba istražiti tko je što radio, ali i tko je koga i kada zapošljavao i na kojim radnim mjestima”, rekao je Aleksić.

Dodaje kako pretpostavlja da se zapošljavalo po političkom ključu i da je vlasnik zapošljavao neke rođake koji nisu kompetentni kako bi imao politički utjecaj. Smatra i kako je intervencija države bila potrebna te kako bi i oporbeni zastupnici postupili na sličan način da su na vlasti.

“‘Lex Agrokor’ je vruć krumpir i bio sam suzdržan kod izglasavanja jer ne znam je li zakon potreban ili ne, je li dobar ili ne. S jedne strane imamli smo tu opasnost da se sve uruši i ljudi i ostanu bez poslova i moralo se spašavati gospodarstvo, ali s druge strane narušava se ravnopravnost sudionika u tom procesu i po tom pitanju je zakon diskutabilan”, rekao je.

Komentiraj