HINA / Sava RADOVANOVIĆ

ALEKSANDAR VULIN TRAŽI REAKCIJU EU “Ne može se slaviti ustaštvo, a ne biti ustaša”

Srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin ocijenio je u subotu kako je Hrvatska, čiji su dužnosnici položili vijence na komemoraciji u Bleiburgu, ‘bespovratno i javno izabralo ustašku stranu’, prenosi Blic.

Vulin je zatražio od svjetske javnosti i Europske unije da se izjasni o politici svoje članice te da Srbima, Židovima i Romima, potomcima jasenovačkih žrtava, kaže da li će kazniti i zaustaviti vrijeđanje žrtava.

“Licemjerna igra je završena, neiskreni obilazak jasenovačkih humki bio je samo opravdanje hrvatskog rukovodstva za iskrenu žalost na grobovima krvoloka i zločinaca”, rekao je Vulin u izjavi za agenciju Tanjug.

Vulin je upozorio kako se ne mogu izjednačiti i pomiriti ‘zaklana jasnovačka djeca i oni koji su ih klali’, i da se ne može odavati počast ustaškim zločincima, a istovremeno osuđivati ustaške zločine. “Ne može se slaviti ustaštvo, a ne biti ustaša”, rekao je Vulin.

“U državi u kojoj ima opravdanja za državnu ceremoniju na ustaškim grobovima, ne može biti mjesta za sjećanje na njihove žrtve. Gdje ima mjesta za mrtve ustaše, nema mjesta i za žive Srbe”, poručio je.

Komentiraj