Marko Mrkonjic/PIXSELL

ALEKSANDAR VULIN: ‘Odbijanje prosvjedne note je dokaz da Hrvatska odobrava paljenje zastave’

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije izjavio je da je odbijanje primitka prosvjedne note Srbije od strane službenoga Zagreba, zbog paljenja zastave Srbije u Kninu, dokaz da Hrvatska odobrava taj čin.

Vulin je kazao da Hrvatska ne smatra da je paljenje srpske zastave grijeh, zbog čega i ne razumije prosvjed, piše list ‘Alo’.

Kako piše N1, Vulin je rekao kako se vjerojatno vode izjavom predsjednice Grabar Kitarović da je ‘Oluja etički besprijekorna’, bez obzira što je ubijeno ili nestalo 2.500 Srba, pa im paljenje zastave djeluje kao logičan nastavak takve politike.

Hrvatska policija je u petak priopćila da su protiv dvije osobe podnesene krivične prijave zbog paljenja srpske zastave, a prekršajne prijave podnesene su i protiv osoba koje su koristile neprimjerena obilježja na skupu u Kninu.

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova Hrvatske poručio je da je policija djelovala u skladu sa zakonom, a pozdrav “Za dom spremni”, koji je Srbiji neprihvatljiv, ostavlja na rješavanje pravosuđu i povjesničarima.

Komentiraj