Srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin poručio je u subotu kako bi Hrvatska ‘trebala svoje frustracije liječiti negdje drugdje’.

“Liječiti hrvatske frustracije na račun Srbije je pogrešno, na prvom mjestu za Hrvatsku. Srbija neće pristati na nikave ucjene”, ističe Vulin te dodaje da bi Bruxelles trebao pokazati je li mu stalo do Srbije. O sljedećim će odlukama, dodaje, ovisiti daljnji postupcij Beograda i odnos srpskog naroda prema Europskoj uniji.

“Ovo više nije pitanje za Hrvatsku, ovo je pitanje za Bruxelles. Oni moraju pokazati je li im stalo do Srbije i do toga da Srbija bude dio europske obitelji, a ne da Srbija bude ta koja će pristajati na ucjene”, poručio je Vulin u Aleksincu, prenosi Blic.

Vulin dodaje kako bi Hrvatskoj bilo bolje svoje komplekse liječiti na nekom drugom, ili ih čuvati samo za sebe. “Sramota je za jednu europsku zemlju da svoju vanjsku politiku vodi samo tako što misli da će napakostiti Srbiji”, zaključuje. Podsjetimo, Hrvatska jučer nije dala ‘zeleno svjetlo’ Srbiji za otvaranje pregovora o poglavlju 23.

Komentiraj