ALEKSANDAR VUČIĆ ‘Odluka o mogućim izborima u siječnju ili veljači’

Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da će o eventualnom raspisivanju parlamentarnih izbora istodobno s predsjedničkima u proljeće iduće godine odlučiti koncem siječnja ili početkom veljače.

Vučić je novinarima rekao kako postoji mnogo stvari koje utječu na tu odluku i da slijede razgovori u vladi, s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, te unutar vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), koalicijskim partnerima “i mnogim drugim ljudima o kojima ovisi budućnost Srbije”.

“U svakom slučaju, nećemo ugroziti stabilnost Srbije i njezin ekonomski napredak”, naglasio je srbijanski premijer, podsjetivši da su ove godine održani izvanredni parlamentarni izbori, ali da se to po ekonomskim pokazateljima “nije osjetilo”.

Vučić je rekao kako “odluku neće donijeti sam”, iako zna šta misli i želi, poručivši da se “nitko neće igrati sa izborima, i da ih neće biti ako ne bude prijeke potrebe za njima”.

Srbijanski premijer ocijenio je izbore kao “najbolju priliku” za građane da ga kazne ako ne misle kao i on.

U Srbiji su 24. travnja održani izvanredni parlamentarni izbori, drugi u posljednje dvije godine, a pobijedila je koalicija predvođena Vučićevom Srpskom naprednom strankom. Vučićeva vlada u Skupštini Srbije ima komotnu većinu nakon što se koaliciji naprednjaka, koja je osvojila 131 zastupnički mandat, pridružila i Socijalistička partija Srbije aktualnog šefa diplomacije Ivice Dačića sa svojim koalicijskim partnerima i njihovih 29 mandata. Skupština Srbije ima 250 zastupnika.

Komentiraj