Aleksandar Vučić još uvijek ne zna hoće li doći u Zagreb

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Ženevu, gdje će sudjelovati na Strateškom dijalogu o zapadnom Balkanu. Novinari su ga pitali hoće li doći u Zagreb na kongres Europske pučke stranke 20. studenog, na što je odgovorio da još uvijek – ne zna.

“Moji suradnici strateški to planiraju, ali sad ne mogu to reći”, izjavio je Vučić, javlja Index.

Vučić je pojasnio kako mu je 20. studenog još uvijek “dalek datum”, te kako će odluku donijeti nakon savjetovanja sa suradnicima.

Dodao je i da se u Hrvatskoj digla histerija zbog njegovog mogućeg dolaska, posebno naglasivši onaj dio Hrvatske “koji nikad nije bio naklonjen regionalnoj suradnji dviju zemalja.

“Ne mogu govoriti o Plenkoviću, Grabar-Kitarović i drugim normalnim ljudima u Hrvatskoj, ali postoji kod nekih ljudi stalna potreba i želja da Srbija bude unižena i slabija, iako to nije. Srbija je sve snažnija i u ekonomskom pogledu i u pogledu političkog imidža i političkih kontakata. Onda ja to dobro razumijem. Vučić je taj koji je kriv i treba osuti drvlje i kamenje po njemu”, smatra predsjednik Srbije.

Vučić je naglasio i da Srpska napredna stranka (SNS) ima najviši mogući status koji jedna politička stranka u EPP može imati, a da istovremeno dolazi iz zemlje koja nije članica EU.

“To je naš posao, a hoću li imati ili ne dovoljno vremena… Nekad sam išao, nekad ne. To ćemo vidjeti”, zaključio je Vučić.

Komentiraj