Alec Baldwin traži odbacivanje tužbe protiv njega zbog smrti na snimanju filma “Rust”

Prije više od dva mjeseca Mamie Mitchell, script supervisor, odnosno osoba koja pazi na kontinuitet snimanja filma prema napisanom scenariju, podigla je tužbu protiv Aleca Badwina i producenata filma „Rust“. Tijekom snimanja filma „Rust“ poginula je snimateljica Halyna Hutchinson i to tako što ju je upucao Baldwin koji je mislio da u rukama ima pištolj napunjen ćorcima. Mamie Mitchell i njena odvjetnica Gloria Allred tada su na konferenciji za novinare rekli kako je Baldwin trebao pretpostaviti da je pištolj napunjen sve dok mu ne pokažu da pištolj nije napunjen pravim mecima. „On nije imao pravo oslanjati se na neku izjavu pomoćnog redatelja koji je ustvrdio da se radi o ‘hladnom pištolju’“, izjavila je odvjetnica referirajući se pri tom na pomoćnika redatelja Davida Hallsa. „Gospodin Baldwin ne može se kriti iza pomoćnika redatelja i koristiti ga kao razlog zbog kojeg osobno nije provjerio pištolj“, zaključile su Mamie Mitchell i njena odvjetnica Gloria Allred.

Odvjetnici Aleca Badwina i producenata filma odgovorili su u ponedjeljak na ovu tužbu tražeći da se ona odbaci i to zato što nitko od njihovih branjenika nije znao da se u pištolju nalaze poravi meci. Sve ovo uvod je u prvu sudsku raspravu zakazanu za 24. veljače gdje će sudac odlučiti hoće li, kao što odvjetnici traže, odbaciti tužbu ili će je usvojiti.  Gloria Allred ni ne pomišlja da odustane, ona je jedna od najpoznatijih američkih odvjetnica koja je poznata po kontroverznim sudskim slučajevima.

Mamie Mitchell nalazila se na mjestu snimanja kada se dogodila ova nesreća, koji metar udaljena od Halyne Hutchinson. Ona je u tužbi navela kako scena koju su tada trebali snimati nije zahtjevala uprabu pištolja te Baldwin nije trebao pucati. Istraga oko ovog događaja još uvijek traje a u njenom središtu su David Halls i Hannah Gutierrez Reed, koja je brinula o naoružanju na snimanju filma „Rust“. Do sada još nitko nije uhićen.

Komentiraj