Alec Baldwin još uvijek nije predao mobitel istražiteljima ubojstva Halyne Hutchins

Iako je prošlo već gotovo mjesec dana otkako je podnesen službeni nalog, Alec Baldwin još uvijek nije predao svoj mobitel istražiteljima koji istražuju pucanj kojom je ubijena snimateljica filma „Rust“ Halyna Hutchins, objavila je policija u četvrtak. „Do danas, mobitel nije predan službenim osobama“, navodi se u priopćenju ureda šerifa iz Santa Fea.

Prošli mjesec, preciznije 16. prosinca, ured šerifa podnio je nalog kojim se traži zaplijena mobitela Aleca Baldwina kao dio istrage događaja koji su se zbili 21. listopada na ranču Bonanza Creek u blizini Santa Fea. „Nakon što gospodin Baldwin nije odmah predao svoj mobitel temeljem prvotnog naloga, ured šerifa iz Santa Fea zatražio je pomoć okružnog tužitelja Santa Fea“, navodi se dalje u priopćenju. Ured okružnog tužitelja javio je uredu šerifa 20. prosinca kako pregovara sa odvjetnikom Aleca Badwina kako bi dobili mobitel i njegov sadržaj.

Aaron Dyer, odvjetnik Aleca Baldwina, rekao je u utorak za portal Insider da je prošli tjedan postignut dogovor sa uredom šerifa i uredom okružnog tužitelja te će im Baldwinov mobitel biti predan tijekom ovog tjedna.  „Otkako se zbio tragični incident gospodin Baldwin surađuje sa službenim osobama i svaka suprotna tvrdnja je jednostavno neistinita. Tražili smo da službene osobe podnesu nalog kako bio zaštitili njegovu privatnost vezano za stvari koje nemaju veze sa snimanjem filma ‘Rust’ te su na tome i radili. Finaliziramo logistiku sa službenim osobama iz New Yorka koja surađuju na ovom slučaju“, izjavio je Dyer.

Podsjetimo, Baldwin je držao u rukama pištolj dok je uvježbavao scenu snimanja filma „Rust“ kada je došlo do pucnja nakon kojeg je ubijena Hutchins i ranjen redatelj filma Joel Souza. Pištolj je trebao biti napunjen ćorcima ali, umjesto toga, u pištolju su se našli pravi meci. Baldwin tvrdi da on nije potegnuo obarač na pištolju.

Komentiraj