Alcaraz najavio polufinale protiv Đokovića: “On je uvijek favorit, ali mislim da moja mladost može presuditi”

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz najavio je polufinalni susret Roland Garrosa u kojem će u petak od 15 sati igrati protiv Novaka Đokovića. Alcaraz je poručio da s nestrpljenjem očekuje ovaj meč i dodao da vjeruje da njegova mladost može pobijediti Novakovo iskustvo.

Alcaraz je u utorak navečer spektakularnom igrom, jednom od najboljih u svojoj ne toliko dugoj karijeri, pomeo Grka Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 3:0 u setovima za plasman polufinale Roland Garrosa. I sam je rekao da je to bila sjajna partija.

“Moja razina igre je sve bolja kako turnir odmiče, igrao sam jako dobro i ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Sve što sam radio ostalima se možda činilo lagano, možda čak i za mene u nekim trenucima. Pokušao sam raditi jednostavne stvari, a kada to radim, znači da se na terenu osjećam dobro”, rekao je Alcaraz.

Nakon toga, najavio je meč protiv Novaka Đokovića te rekao da je to duel kojeg su svi iščekivali i da je jako uzbuđen što će igrati protiv tenisača iz Srbije.

“Rekao bih da su svi očekivali ovaj meč od kada je objavljen ždrijeb Roland Garrosa, baš kao i ja… Stvarno sam želio da igramo, a posebno poslije prošlogodišnjeg meča u Madridu htio sam igrati još jednom s njim. Obojica smo na visokom nivou, a ako hoćeš biti najbolji, moraš pobijediti najbolje. Za mene je igranje protiv takve legende kao Novak povijesna prilika”, rekao je sjajni Španjolac pa nastavio:

“Što će presuditi, moja mladost ili Novakovo iskustvo? Izabrat ću moju mladost. Ovo će biti njegovo 45. polufinale Grand Slama, a meni tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani, ali neću o tome razmišljati. Što se tiče Novakove igre, u sjajnoj je formi, vraća sve i izgleda kao zid, ali ja ću pokušati zaboraviti sve to i fokusirati se na svoj tenis. Novak je favorit, ne kažem to da bih skinuo pritisak, jer smatram da je on uvijek favorit dok god igra tenis”, zaključio je.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner