ALBRIGHT: “Mora se znati što se dogodilo u Srebrenici”

Vrlo je važno znati što se dogodilo u Srebrenici, poručila je danas bivša američka državna tajnica Madeleine Albright, koja je bila na toj dužnosti u mandatu administracije predsjednika Billa Clintona, za vrijeme rata na području bivše Jugoslavije.

“Dok obilježavamo srebrenički genocid, moramo ispričati priču o onome što se tamo dogodilo, smatrati počinitelje odgovornima i suprotstaviti se bilo kakvim naporima da se negira patnja žrtava. To je jedini način da istina i pravda prevladaju”, prenio je N1 poruku koju je Albright objavila na Twitteru.

S današnjih devet ukopanih žrtava, na Memorijalnom groblju Potočari pokopano je ukupno 6.652 žrtve genocida, a traga se za još više od tisuću ubijenih Bošnjaka.

Posmrtni ostaci žrtava genocida pronađeni su na oko 150 različitih lokaliteta, od čega u više od 70 masovnih grobnica. Najmlađa dosad ukopana žrtva u Potočarima je novorođenče, djevojčica Fatima Muhić, a najstarija Šaha Izmirlić, rođena 1901. godine.

Pred sudovima u Haagu i regiji za zločine počinjene u Srebrenici do sada je osuđeno 47 osoba, na više od 700 godina zatvora.

Komentiraj