Aladrović: Situacija na tržištu rada je dobra, ne očekujem otkaze

Ministar rada i socijalnog sustava Josip Aladrović ocijenio je situaciju na tržištu rada pozitivnom i ne očekuje otkaze. Novinarima je naglasio kako u prilog tome ide i najnovija odluka Vlade o skraćivanju radnog vremena kako bi dodatno zaštitila poslodavce, radna mjesta i ekonomiju u cjelini.

Projekt “unapređenja sustava evidencije i upravljanja državnom imovinom”

”Svakodnevno pratimo situaciju na tržištu rada, a nakon što smo se uspješno othrvali krizi imamo 16.000 više zaposlenih nego početkom svibnja”, kazao je Aladrović nakon potpisivanja Ugovora o financiranju projekta ‘Unapređenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine’ u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Mjera očuvanja radnih mjesta u lipnju za 100 tisuća radnih mjesta

Ministar je procijenio da će isplate potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj iznositi do 1,9 milijardi kuna, dok će tim mjerama za lipanj biti obuhvaćeno do 100 tisuća zaposlenih.

Govoreći o mjerama skraćivanja radnog vremena Aladrović je kazao da je Vlada RH u posljednja tri tjedan u aktivnoj komunikaciji sa socijalnim partnerima i ministarstvom financija te ministarstvom gospodarstva kako bi se implementirao SURE program Europske komisije za očuvanje radnih mjesta.

”Radna skupina će svoj posao nastaviti sutra kada pristignu posljednji komentari naših socijalnih partnera. Vrlo smo blizu dogovora i nadam se ćemo tijekom sljedećeg tjedna objaviti kako će ta mjera izgledati”, kazao je Aladrović.

Pritom je zaključio da je namjera Vlade RH da u idućem razdoblju kroz tu mjeru očuva poslovnu aktivnost svih pogođenih poslovnih subjekata.

Komentiraj