ALADROVIĆ: “Razmišljamo u smjeru da prosvjetarima platimo dane u štrajku”

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, komentirao odluke na jučerašnjem koalicijskom sastanku o povećanju plaća učiteljima i nastavnicima.

“Vrlo je intenzivno traženje onoga što su na početku započeli, mi ćemo doći s ponudom pa ćemo vidjeti. Tražili su razgovor, razgovor će imati”, rekao je Aladrović novinarima ispred Banskih dvora.

Na pitanje hoće li dani u štrajku biti plaćeni, kazao je: “Razmišljamo da ih platimo, ali vidjet ćemo i kasnije što možemo očekivati od tih razgovora i koliko taj štrajk ima smisla”.

“Mi smo u pregovorima, odnosno razgovorima, nudili do 4 posto. Više nego što je sad. To je odbijeno i bilo je formulirano u kontekstu dodatka koji bi bio dio granskog kolektivnog ugovora. Jučer se ponudilo dva posto”, rekao je Aladrović i dodao da Vlada ima u planu do 30. lipnja iduće godine urediti cijeli sustav plaća.

Na pitanje zašto je HDZ popustio zahtjevima sindikata, Aladrović je rekao da se radi o uvjetnom povećanju plaća te da se ne radi o popuštanju.

Komentiraj