ALADROVIĆ ‘Razmatramo produljiti mjeru za očuvanje radnih mjesta’

Ministar rada Josip Aladrović za RTL Danas je komentirao prosvjed poduzetnika, kazavši kako su prosvjednici poslali niz zahtjeva, a država mora biti objektivna i reći u kojem obimu ih može zadovoljiti.

“Iz konteksta javnih financija ova mjera za očuvanje radnih mjesta je izrazito izdašna. Polučila je dobre rezultate i ono što razmatramo i o čemu razgovaramo je i produženje mjere za šesti mjesec s isplatom u srpnju, no samo za uzak segment najpogođenijih”, rekao je ministar.

Ministar je dodao kako je država ima mjere za najugroženije te da će do kraja sljedećeg tjedna znati koji im je obujam i kome će pomoći.

“Moramo biti svjesni ograničenosti javnih financija i nemamo tu više prostora za pomoć kakva je dosad bila”, naglasio je Aladrović, koji se nada i pozitivnom odgovoru sindikata.

“Pruženo je obostrano zadovoljstvo kroz ono što smo ponudili i o čemu smo razgovarlai. Jasno smo iskomunicirali sindikatima što očekujemo od njih i njihovog člasntva. Možemo imati dojam da je pozitivno prihvaćeno, ali nastavak je u srijedu kada očekujem da ćemo okončati pregovore. Radi se o suspenziji određenog povećanja plaća, no kad se, naravno, steknu uvjeti, ta osnovica će rasti od prvog dana sljedeće godine. Otvorili smo neke modele što se tiče samog regresa, čija isplata je nesporna, ali da on bude usmjeren prema domaćoj potrošnji. Vidjet ćemo odgovor sindikata, ali ja se iskreno nadam pozitivnom odgovoru, odnosno sporazumu koji će pokazati da i sindikati državnih i javnih firmi pokazuju određenu razinu empatije prema privatnom sektoru koji je u nešto nepovoljnijoj poziciji”, smatra Aladrović.

 

Komentiraj