ALADROVIĆ: “Ne zavlačimo sindikate, razgovarali smo u okvirima u kojima smo mogli”

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u utorak je komentirao najavljeni štrajk prosvjetnih radnika.

“Ono što smo razgovarali sa sindikatima u zdravstvu je granski kolektivni ugovor. Svi granski kolektivni ugovori su sklopljeni i oni vrijede za segment obrazovanja. Oni traže razgovor o visini koeficijenata, a koeficijenti se definiraju uredbom, a uredbu određuje Vlada. Sada moramo vidjeti koje pravne korake možemo napraviti, i koje mogu povući sindikati”, rekao je Aladrović i dodao kako postupak mirenja bez granskih kolektivnih ugovora ili temeljem kolektivnih ugovora nije propisan.

Kazao je da se ministri ponašaju kao odgovorni članovi Vlade, u skladu s fiskalnim mogućnostima. “Ne uzimamo pojedine segmente djelatnika u javnim i državnim službama, nego uzimamo sve pozitivne efekte da ih osjete svi u javnim i državnim službama”, rekao je Aladrović, kako prenosi N1.

Naglasio je i kako nisu kočničari u pregovorima. “Mi snosimo odgovornost prema svim građanima, ne samo onih čije resore zastupamo”, dodao je Aladrović napominjući kako ne zavlače sindikate. S njima su, kaže, razgovarali u okvirima koje su u tom trenutku mogli ispoštivati.

Komentiraj