Aladrović: “Kao jedna otvorena tema na stolu je i smanjenje PDV-a, ali ne možemo reći da je prihvatljivo u ovom trenutku”

Mjere za očuvanje radnih mjesta definitivno ostaju na snazi, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović nakon što su danas na sjednici Vlade predstavljene nove epidemiološke mjere.

Aladrović je rekao da će više detalja o kompenzacijskim mjerama biti poznato nakon sutrašnjeg sastanka s poslodavcima.

“Ali definitivno ono što ostaje na snazi su mjere za očuvanje radnih mjesta. Tu idemo sa stimulacijom između 2000 i 4000 kuna po zaposlenom, također idemo i u smjeru omogućavanja novih COVID-kredita, dakle nove tranše, nove alokacije koju smo osigurali kako bi prebrodili tu kratkoročnu i srednjoročnu likvidnost, ali naravno da smo svjesni da će ove udruge tražiti i određena obeštećenja od strane RH, dakle, od strane Vlade, te smo tu spremni razgovarati o tome. Naravno, očekujemo da s druge strane budu svjesni fiskalnih ograničenja i ograničenja koje imamo unutar javnih financija”, rekao je Aladrović u Dnevniku HRT-a.

Dodao je da je poprilično siguran da će naći rješenje koje će zadovoljiti sve strane.
Na pitanje o prijedlogu poduzetnika za smanjenje PDV-a rekao je da su taj smjer dosad izbjegavali te da nisu smatrali da je oportun za cijelu ekonomiju.

“Kao jedna otvorena tema na stolu da, ali definitivno ne možemo sada reći da je to nešto što je prihvatljivo”, rekao je Aladrović.

Rekao je da će sigurno najviše razgovarati o fiksnim troškovima koji poslodavcima nastaju bez obzira obavljali oni djelatnost ili ne.

Komentirajući prijedloge oporbe rekao je da su oni s razlogom oporba te da nisu uspjeli uvjeriti biračko tijelo da nešto mogu učiniti.

“Stoga sigurno ne bih njihove prijedloge uzimao kao nešto ozbiljno. Razgovarat ćemo s udrugama, njih smatramo partnerima u ovim razgovorima i tako partnerski ćemo se i odnositi”, poručio je Aladrović.

Komentiraj