Aladrović: “Hoće li se dogoditi lockdown ili neće, ovisi i o nama samima”

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u ponedjeljak je za N1 televiziju komentirao stanje s koronavirusom.

Aladrović se nalazi u samoizolaciji nakon što je bio u kontaktu s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac koja je pozitivna na koronavirus. “Osjećam se dobro, nemam nikakvih simptomima. U srijedu kolega Ćorić i ja izlazimo iz samoizolacije”, kazao je.

Kazao je kako mu je tempo što se tiče rada i trenutnih aktivnosti vrlo aktivan. “Redoviti su sastanci su online sa suradnicima iz Ministarstva i kolegama iz Vlade. Alati koje smo usvojili u proteklih 7-8 mjeseci nam omogućuju da posao radimo na daljinu gotovo neometano”, ističe.

Poručio je da Vlada čini sve što može da ne dođe do lockdowna. “Dosad smo pokazali da smo mogli donositi pravodobne mjere. O tome hoće li se dogoditi lockdown ili neće, ovisi o nama samima. Ne možemo staviti u parametar hoće li se lockdown dogoditi iz političkog konteksta. On će se dogoditi ukoliko se mi ne budemo držali mjera. Ukoliko se budemo pridržavali svega onoga što nam Stožer i epidemiološka struka preporučuje, sigurno smo bilže tome da to izbjegnemo”, objasnio je.

O tome hoće li biti eventualnih kazni za nepridržavanje mjera, a ne samo apela odlučit će Stožer, tvrdi ministar. “Treba prepustiti odgovornost i povjerenje Stožeru koji to zaista kvalitetno radi. Ja vjerujem da su apeli i vlastita odgovornost ono što će nas držati podalje od lockdowna. U ovom trenutku spominjanje lockdowna nas vodi u epidemiološki dodatan problem, ali i u jedan ekonomski izazov”, zaključio je Aladrović.

Komentiraj