Aktualna olimpijska pobjednica na 100 metara prepone kažnjena na pet godina zbog dopinga

Aktualna olimpijska prvakinja na 100 metara prepone i svjetska prvakinja iz Moskve 2013. Briana Rollins-McNeal kažnjena je sa pet godina zabrane nastupa zbog kršenja anti-dopinških pravila.

Rollins-McNeal je 29-godišnja američka atletičarka koja uz niz pobjeda na velikim natjecanjima ima i četvrti rezultat svih vremena na 100 metara prepone, sa 12.26 iz 2013. godine samo su Kendra Harrison (12.20), Yordanka Donkova (12.21) i Ginka Zagorčeva (12.25) u povijesti trčale brže od nje.

Za Amerikanku ovo je drugi puta da je kažnjena jer je 2017. već bila kažnjena na godinu dana jer je tijekom 2016. godine tri puta izbjegla doping kontrolu. Sada se, izgleda, opet radi o istom problemu, odnosno o izbjegavanju doping kontrole.

„Ona se ne dopingira i čvrsto vjeruje da nije prekršila nikakva pravila“, poručili su iz odvjetničkog ureda koji ju zastupa.

„Briana Rollins-McNeal nikada nije uzela zabranjenu supstancu, nikada nije izbjegla kontrolu i nikada nije manipulirala s uzorcima urina ili krvi“, dodaje se u priopćenju.

Rollins-McNeal je uložila žalbu na Sportski arbitražni sud (CAS) tako da do njihove odluke ima pravo nastupati. Odluka na CAS-u će biti donesena sredinom srpnja, pa će Rollins imati pravo nastupiti na američkim atletskim kvalifikacijama za Tokio koje će se održati krajem lipnja.

Komentiraj