“Ako župan ne prihvati amandmane, sigurno nećemo podržati proračun”

Predsjednik županijske Skupštine i ličko-senjskog HDZ-a Marijan Kustić odgovorio je na pitanje zašto je peti put odgođena sjednica skupštine, a nakon što je ličko-senjski župan Darko Milinović zatrsažio hitan sastanak s premijerom Plenkovićem, javlja N1.

“Napomenuo sam i prije da ćemo raspravljati o proračunu Ličko-senjske županije u onom trenutku kad se uskladimo oko amandmana ili ako se ne dogovorimo. Postoje prijepori oko nekih amandmana koje predlažemo, a smatramo da su razvojni za županiju. Nije stvar donijeti proračun da bismo ga donijeli – to bi bilo neozbiljno prema žiteljima Ličko-senjske županije. trebamo napraviti nešto razvojno da bismo proračun podržali”, odgovorio je Marijan Kustić na pitanje zašto je peti put odgođena sjednica županijske skupštine.

Na pitanje kada će biti nova sjednica, kazao je da se nada da će se održati kroz 15 dana.

“Mi smo neki dan imali sastanak sa županom Ličko-senjske županije na temu proračuna. Vjerujem da ćemo ovaj tjedan imati novi sastanak i sigurno da će skupština kroz nekih 15 dana biti održana. Ali ono što je najbitnije – imat ćemo nekoliko amandmana koje ćemo predložiti. Ako ih župan prihvati, možemo doći u situaciju i podržati proračun. Ako ne prihvati amandmane, sigurno da nećemo podržati proračun Ličko-senjske županije. Smatramo da je to ozbiljno i prema samim našim građanima. Jednostavno, ne želimo nešto obećavati a da to ne napravimo.”

Nije želio odgovoriti na što se spomenuti amandmani odnose, samo je napomenuo o kojem iznosu je riječ.

“To su amanadmani vrijedni nekoliko milijuna kuna”, kazao je.

Upitan za komentar izjava Darka MIlinovića, kazao je samo “na tu razinu komunikacije sigurno se neću spuštati”.

 

Komentiraj