Ministar unutarnjih poslovda Davor Božinović u utorak je, nakon predstavljanja novosti oko registracije vozila, odgovarao na pitanja novinara oko otvorenog graničnog pitanja Slovenije i Hrvatske.

“Otvoreno granično pitanje Hrvatske i Slovenije može se riješiti samo bilateralnim dogovorom i mislim da to sada postaje svima jasno. Mi smo na poziciji da ne povlačimo nikakve jednostrane poteze, a ako ih druga strana krene povlačiti, hrvatske institucije će znati naći odgovor”, rekao je Božinović, kako prenosi N1.

Hrvatski ribari u Savidriji ne žele isplovljavati u sporne dijelove Savudrijske vale, u strahu da će im Slovenija naplatiti kazne čim prijeđu granicu. “Za to postoje državne insititucije koje će zaštiti svakog hrvatskog građanina, svakog hrvatskog ribara, ne samo MUP, nego i MVEP, pravosuđe, Uprava za ribarstvo u intenzivnoj su komunikaciji. Ne kanimo poduzeti nikakve jednostrane poteze, ako druga strana povuče, imat ćemo spreman odgovor i ne bih više o tome”, zaključio je Božinović.

Komentiraj