Ako se Zoran Mamić do 10. svibnja ne javi na izdržavanje kazne, za njim će biti raspisana tjeralica

Zoran Mamić, bivši trener Dinama i brat Zdravka Mamića, mora se javiti u Remetinec 10. svibnja na odsluženje zatvorske kazne od 4 godine i 8 mjeseci, odlučila je u ponedjeljak sutkinja izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda, javlja Jutarnji.

Prije desetak dana Zoran Mamić se pridružio bratu Zdravku u Bosni i Hercegovini te je od zagrebačkog Županijskog suda zatražio da svoju kaznu služi u toj državi. Sutkinja izvršenja Mamićev je zahtjev jučer proslijedila Ministarstvu pravosuđa koje treba odlučiti hoće li Mamićevu presudu ustupiti BiH ili ne.

Na tu odluku Zoran Mamić i njegovi branitelji imaju pravo žalbe, a ako im žalba bude odbijena, a Zoran Mamić se toga dana ne pojavi na izdržavanju kazne, on postaje tražena osoba odnosno za njime se raspisuje tjeralica.

“Zoran Mamić je jasno rekao da će poštivati presudu iako se s njom načelno ne slaže, s tim da će je napadati onim propisima koji su mu na raspolaganju. A izdržavanje kazne u BiH je jedna od mogućnosti”,, rekao je u ponedjeljak jedan od njegovih odvjetnika novinarima. “Uslijed svih okolnosti i pritisaka oko suđenja i događanja vezano uz suce, ovih nekih scena koje ni nama nisu drage.. mislim da bi bilo oportuno da se RH usuglasi i pusti Mamića. Ako je cilj bio utvrditi kazneno djela ne znam zašto se toliko inzistira gdje će osoba kazeno odgovarati. Ne znam zašto stalno BiH mistificiramo kao mjesto gdje se ne bi smjela izdržavatti kazna”, dodao je.

Glasnogovornik suda potvrdio je da će, ako se Zoran Mamić do 10. svibnja ne javi na izdržavanje kazne, za njim biti raspisana tjeralica.

Komentiraj