Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao je stanje u Agrokoru i izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka.

“Vlada je svoje tu završila zato jer je sustav takav, zakon je tako napisan. Ramljak ovisi o podršci onih koji su vlasnici Agrokora”, smatra Čačić dodajući da Vlada ‘suštinski nema nikakav utjecaj’ na odluke koje donosi Ramljak.

Čačić kaže kako je ulazak u proces izvanredne uprave sigurno najvažnija odluka Vlade. “Na nju su bili natjerani, nisu imali izbora, ali su je donijeli. Znam ja naše Vlade koje to ne bi bile u stanju donijeti pa makar se sve rasulo”, ističe. Vlada tvrdi kako je to i najveća reforma Vlade, a Čačić poručuje da je to demagodija, ‘prodavanje magle’. “Nisu donijeli nikakvu reformsku odluku, nego je posljedica da se sada sve razotkriva, da se sad sve čisti. To nije odluka Vlade. To je posljedica onoga na što su bili natjerani. Ne znam kako bi Vlada mogla opstati ako cijela priča padne, no imamo još neko vrijeme. Tu je sukob interesa ogromnih razmjera, čak svjetskih. Taj sukob interesa će biti takav da nisam siguran da će oni biti u stanju dovesti se do nagodbe do travnja. Svjesni su da imaju repasaž od šest mjeseci. U tih šest mjeseci, ako ne postignu nagodbu, oni su mrtvi, vjerovnici su mrtvi. I Vlada je više-manje mrtva. Ja sam na poziciji tri prema jedan da će vjerovnici zbog svoje kože postići nagodbu”, objasnio je.

“Ako Ante Ramljak krade, u zatvor s njim. Ali to je posao policije, a ne vas i mene”, poručio je Čačić.

Komentiraj