Spomenik hrvatskom sportašu stoljeća odavno je gotov i spreman za odljev u broncu, a problem je što gradske vlasti Pule u kojoj je Mate Parlov proveo najveći dio života, odbijaju predložene lokacije za postavljanje spomenika

Žalostan sam, što drugo reći. Cijela plemenita ideja koja je potekla od nas iz Hrvatskog boksačkog saveza pretvorila se u jednu ružnu trakavicu kojoj se ne nazire kraj”, rezignirano govori Bono Bošnjak, predsjednik Saveza koji je pokrenuo “Projekt Mate Parlova”.

“Raspustio sam i deveteročlani odbor jer cijela ta priča o spomeniku našem najvećem boksaču više nema nikakva smisla. Grad Pula, u kojemu je legendarni Mate proživio najveći dio svoga života, jednostavno nema sluha i, čini mi se, želje da se dostojanstveno oduži svom sugrađaninu i sportašu. Problem je u lokaciji na kojoj bi trebao biti postavljen spomenik. Savez i obitelj Mate Parlova, koja ima sva prava za zaštitu lika i djela našeg proslavljenog sportaša, predložili su gradskim strukturama dvije adekvatne lokacije za postavljanje spomenika, ali ih oni zbog tko zna kojih razloga odbijaju te predlažu neka mjesta koja uopće nisu frekventna i atraktivna…”

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj