Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u četvrtak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović srbijanskom predsjedniku u službeni posjet Hrvatskoj.

“Dolazak Vučića i poziv predsjednice dobra je vijest, da u ovom ratu drugim sredstvima koji se vodi između Hrvatske i Srbije susret na predsjedničkoj razini može biti blagotvoran i djelotvoran”, kazao je Josipović.

Poziv predsjednice je, smatra Josipović, stvar razuma. “Ova politika rata drugim sredstvima koje su forsirale i jedna i druga vlada bila previše i nadam se da predsjednica mijenja svoju politiku prije svega, a i u Srbiji se ima puno toga promijeniti po pitanju dobrosusjedskih odnosa”, poručio je.

Upitan koji su mogući dosezi ovog posjeta, Josipović odgovara: “Uvijek su takvi susreti bili pod upitnikom. Teško je govoriti o dosezima, ako bude i na simboličkoj razini, ne treba ih se minimizirati. Ako klima bude pozitivna, onda će se valjda nešto od otvorenih pitanja početi rješavati. Ne bih nikako podcjenjivao mogući pozitivni učinak i na simboličkoj razini”.

Komentiraj