Dežulović: “Ako ova država bude normalna, 2. lipnja bit će Dan državnosti”

“Jedan od najljepših komadića takozvane Lijepe naše 21 godinu je bio okupiran i pretvoren u ‘SAO Vruju’. To je bila klasična okupacija državnog zemljišta. Pomorsko dobro je katastarsko vlasništvo, odnosno dobro Republike Hrvatske. Okupacija teritorija i akvatorija RH trajala je 21 godinu”, izjavio je novinar i pisac Boris Dežulović, nakon što su u petak bageri počeli s rušenjem bespravno podignutih zdanja Stipe Latkovića u uvali Vruja.

Za rušenje bespravno izgrađenih objekata zaslužni su mještani i aktivisti, koji nisu tzv. balvan revolucionari, kako ih naziva predsjednik RH.

“Jedna novinarka, jedna kućanica i jedna bibliotekarka su oslobodili SAO Vruju. Kad i ako ova država bude normalna, onda će 2. lipnja biti njezin pravi Dan državnosti. Ona tek sad počinje ličiti na državu. Krenuli su bageri slobode prema SAO Vruji i sad čekamo oslobođenje. Čekamo vijesti iz ‘Knina na moru’,” poručio je Boris Dežulović s Vruje te ustvrdio kako će rušenje vjerojatno trajati tjednima i mjesecima, jer je dole ‘Skadar na moru’.

Sve bi trebalo početi rušenjem lukobrana, od nakaznih betonskih intervencija u moru, kazao je te objasnio da su Latkovićevim bespravnim intervencijama poremećena i morska strujanja.

“Uz malu pomoć lokalnih aktivista on se prometnuo u simbol bespravne gradnje, ali Vruja poput ove ima u Hrvatskoj na hiljade. Neka ovo bude simbol obračuna s tim oblikom bespravnog divljaštva u državi“, rekao je Dežulović te naglasio kako bi svi za početak trebali znati da je neprihvatljivo i nepristojno graditi protiv zakona i mimo zakona, na državnom vlasništvu i da se to ne radi.

“Čak i da ostanu ruševine, nek’ ostanu kao opomena”, kazao je te podsjetio da su Latkovićevi politički sponzori bili bivši predsjednici Vlade te bivši i sadašnji predsjednici države i to je bilo mjesto za njihova druženja.

“Na dan kad se oslobađa posljednji okupirani komadić Republike Hrvatske, predsjednika države nema. Vjerojatno negdje sa svojim prijateljem Latkovićem na televiziji gleda sve ovo što vi snimate i kuka kako se, eto, ruši nešto što je pošteno sagrađeno, kao što znamo da je tvrdio takozvani predsjednik takozvane Republike Hrvatske”, zaključio je Boris Dežulović, kako prenosi N1.

 

Počelo rušenje Latkovićevih zdanja na Vruji: Otvoren šampanjac, zasvirala limena glazba

 

 

 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner