OPCIJA B za predsjedničke izbore počela se u HDZ-u razmatrati ako Kolinda Grabar-Kitarović bude prisiljena odustati od kandidature pa su se već počeli puštati probni baloni, a kao prvo ime spominje se Bandiću šefica zagrebačke turističke zajednice koju Plenković cijeni

U vrhu HDZ-a počeli su, čini se, ozbiljnije razmišljati o opciji B za predsjedničke izbore. Visoki izvor blizak krugu najpouzdanijih ljudi premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića otkrio je Nacionalu kako u vrhu stranke smatraju da trebaju imati razrađen scenarij u slučaju da se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ipak odluči povući iz utrke za drugi mandat.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPrijevoznici nezadovoljni pravilnikom, prijete blokadom cesta
Sljedeći članakWEBER “Interes svih je da se Mercator prebaci na novu grupu”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.