Tomislav Čuveljak

‘Ako netko u novinarstvo zaluta da postane slavan neće dugo, nema tu glamura’

Dugogodišnja novinarka i gastroblogerica Božica Brkan istodobno je objavila dvije zbirke kratkih priča, a u svojim tekstovima vraća se tradiciji i očuvanju hrvatskih autohtonih jela. Tvrdi da se u Hrvatskoj ne poštuje tradicija i da većina stručnjaka nema pojma kako se u Hrvatskoj doista jede

Božica Brkan ovih dana napravila je neobičnu stvar, istodobno je objavila dvije zbirke kratkih priča, “Umrežena” i “Život večni” koje se razlikuju ne samo po sadržaju, nego i po izričaju jer su napisane na dvama narječjima: štokavskom i kajkavskom. Ta književnica, novinarka, urednica, blogerica i nakladnica i danas, nakon što je 2010. otišla u prijevremenu mirovinu, piše gotovo stalno pa je to još jedan pothvat u njenoj izuzetno bogatoj spisateljskoj karijeri. Radila je kao novinarka, kolumnistica i urednica 30 godina u Vjesniku i Večernjem listu, a za uređivanje rubrike Vrt Večernjeg lista nagrađena je nagradom Hrvatskog novinarskog društva Marija Jurić Zagorka. Osim što je nagrađivana i prevođena književnica koja se okušala u prozi i poeziji, autorica je i brojnih visokonakladnih ljubavnih romana te kuharica, kolumna i blogova koji su joj priskrbili naziv čuvarice baštine i pionirke-gastrospisateljice…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj