Ako je suditi po gužvama prema moru, među građanima nema straha od novog vala koronavirusa

Ako je suditi po automobilskim gužvama koje su se stvorile prema moru, nema straha od novog vala koronavirusa. Naime, danas počinje drugi produženi vikend i na izlazu iz Zagreba stvaraju se kolone vozila.

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora, zastoji su povremeno na autocesti A1 Zagreb – Split – Ploče od naplate Lučko prema Karlovcu, na autocesti A6 Rijeka – Zagreb kod čvora Oštrovica, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Buzin, javljaju iz Hrvatskog autokluba.

Na granicama  se čeka sat vremena

Najveće gužve stvaraju se na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Na ulazak u zemlju čeka se na svim prijelazima i to više od sat vremena.

“Jačanje prometa očekuje se i tijekom subote, 20. lipnja u jutarnjim satima uslijed dolaska inozemnih turista s obzirom na otvaranje granica u gotovo svim zapadnoeuropskim državama. Povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti i zapadnoeuropskim državama očekuje se u nedjelju, 21. lipnja, dok će se hrvatski državljani vraćati u ponedjeljak, 22. lipnja.

Prema unutrašnjosti u povratku s odmora, najveće gužve mogle bi biti na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3), u poslijepodnevnim satima u nedjelju i utorak. Također, čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…)”, javlja HAK.

Komentiraj