HINA / Milan OBRADOVIĆ / BETAPHOTO

“Ako Hrvatska želi diplomatski rat, imat će ga”

“Ako Hrvatska želi diplomatski rat, imat će diplomatski rat”, rekao je srbijanski ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Ivica Dačić u razgovoru za Informer. Ipak, Dačić je izrazop očekivanje da će prevladati razum i da će se nastaviti put prema dobrosusjedskim odnosima.

“Ako službeni Zagreb odluči povući veleposlanika iz Beograda, kako se nagađa, isto će činiti i Srbija s našim veleposlanikom u Zagrebu. Spremni smo tu ‘igru’ odigrati do kraja ako oni to žele. Ali, bojim se da je ‘srpski problem’ u Hrvatskoj jako teška i neizliječiva bolest”, rekao je Dačić.

Dodao je kako će Srbija primjeniti sve recipročne mjere u odnosu na Zagreb. “Oni su našeg ministra obrane proglasili personom non grata, a mi smo isto učinili s njihovim ministrom. Naša politika s Hrvatima je reciprocitet”, naglasio je Dačić dodajući da su recipročne mjere uobičajena praksa u diplomaciji. “Reciprocitet je majka diplomacije. Srbija s tim nije zadovoljna, ali je primorana reagirati i odgovarati na njihove poteze”, istaknuo je.

“Ako dođe do novih neprijateljskih koraka vlasti u Zagrebu, spremni smo reagirati. Ipak, nadam se da ćemo se okrenuti pozitivnim stvarima, jer odnosi Beograda i Zagreba su presudni za stabilnost u cijeloj regiji”, dodao je Dačić.

Naglasio je da je Srbija spremna odustati onog trenutka kad hrvatska strana ukine ‘besmislene mjere’ prema ministru Aleksandru Vulinu.

Komentiraj