Akijev menadžer: “Akiju je jutros naglo pozlilo, vjerojatno je srce, imao je šest stentova”

Domaću javnost u subotu je šokirala vijest o smrti Akija Rahimovskog, legendarnog pjevača Parnog valjka koji je iza sebe ostavio bezvremenske hitove.

“Akiju je jutros naglo pozlilo, odmah su ga odvezli u bolnicu u Novom Mestu, gdje je živio sa suprugom i dvogodišnjom kćerkicom. Nažalost, ubrzo je preminuo. Ne znamo još točno što se dogodilo, nisu nam rekli, ali pretpostavljamo da je srce u pitanju. Posljednjih se dana dosta loše osjećao. Imao je i problema s kralježnicom, zbog čega je Parni valjak odgađao koncerte. Osim toga, prebolio je i koronu, a ugrađeno mu je bilo i šest stentova na srce. Sve je to učinilo svoje, nažalost”, rekao je menadžer Damir Osredečki.

Aki Rahimovski s bendom Parni valjak je već 70-ih godina pokorio domaću scenu, no tada  nisu ni sanjali da će postati jedan od najvećih bendova ovih prostora. Njihove balade obožavaju generacije i generacije, a pjevat će se još dugi niz godina.

“Sve još miriše na nju”, Moja je pjesma lagana”, “Jesen u meni”, “Zastave”, “Ljubavna”, samo su neke od balada proizašlih iz ‘tvornice’ Parnog valjka, a koje su osvojile srca regije.

Aki Rahimovski je u proljeće 2018. godine pretrpio blagi moždani udar.

Iako je čitavu karijeru bio pod svjetlom reflektora, o njegovom se privatnom životu malo zna. Držao ga je skrivenim.

Aki je prije dvije godine, sa svojom 27 mlađom djevojkom Barbarom dobio djevojčicu Antoniju, no svoju su vezu držali daleko od očiju javnosti.

“Ako može Mick Jagger u 74. godini, zašto ne bi mogao Aki”, rekao je tada njegov prijatelj i član “Parnog valjka” Husein Hasanefendić Hus.

Rahimovski se oduvijek trudio privatni život držati u tajnosti. Ženio se dva puta, a iz prvog braka ima sina Kristijana, koji se baš kao i slavni otac bavi muzikom. U drugom braku bio je sa Ingrid, a zajedno imaju kćer Dinu. Nihov je brak trajao duže od 40 godina.

Komentiraj