U akciji poreznog USKOK-a, provedenoj u koordinaciji s USKOK-om, jutros je na zagrebačkom području uhićeno šest osoba zbog sumnje u izvlačenje više od 105 milijuna kuna iz dvije tvrtke temeljem fiktivnih faktura i lažnih cesija.

Kako piše Jutarnji list, USKOK je priopćio kako je protiv šestero osumnjičenih doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja, utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja, i pomaganja u počinjenju tih djela.

Glavni osumnjičeni, 43-godišnji L. J. tereti se da je kao vlasnik i stvarni voditelj poslovanja dviju tvrtki, koje su se inače već spominjale u istrazi vezanoj za nezakonitosti u aferi “pročistač”, organizirao ostale okrivljenike radi izvlačenja gotovine iz tih tvrtki, doznaje Jutarnji list. Tako je, prema optužbi, od 2002. do 2015. godine za sebe protupravno pribavio čak 105,6 milijuna kuna. USKOK navodi da je predmetne tvrtke oštetio za oko 81 milijun kuna, a pritom je izbjegao plaćanje poreza i drugih davanja u iznosu većem od 30 milijuna kuna.

Komentiraj