U Splitu uhićeno 12 osoba, troje privedenih u Gradskoj upravi. Oglasili se policija i USKOK

Autor:

31.01.2018., Banovina, Split - Gradska vijecnica. 
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Najmanje tri osobe privedene su u utorak ujutro u splitskoj gradskoj upravi. Riječ je o akciji PNUSKOK-a, a prema zasad nepotvrđenim informacijama, privođenja su se nastavila i izvan zgrade Banovine te je slobode lišeno i nekoliko splitskih arhitekata.

Iz policije su za Dalmatinski portal potvrdili da je jutros uhićeno više osoba.

U Gradu Splitu su potvrdili da je u utorak ujutro bilo policijskog postupanja, ali nisu otkrivali više informacija. mediji pišu da se ponovno istražuje gradnja objekata i izdavanje dozvola splitskom poduzetniku. Sada se istražuje gradnja hotela i zgrade te su ovom akcijom obuhvaćeni svi u lancu, od investitora do ljudi koji su im izdavali dozvole.

Jutarnji list javlja da su nalozi za uhićenje ishođeni za 12 osoba te da se radi o građevinskim malverzacijama, primanju i davanju mita.

Tportal navodi da je među uhićenima i jedan pročelnik, a uhićene su i dvije osobe zaposlene u uredu za prostorno uređenje. Jedna od njih bila je privođena i ranije, kada je 2019. istraživana sumnjiva legalizacija viška kvadrata u jednom objektu. Optužnica u tom slučaju je potvrđena početkom lipnja ove godine. Dalmatinski portal piše da je uhićen i suprug te službenice, arhitekt.

U tijelu su pretrage stanova i poslovnih prostora uhićenih, među kojima su navodno voditeljica odsjeka za graditeljstvo te savjetnica i savjetnik iz tog odjela.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak potvrdio je za N1 da se u zgradi Banovine provode izvidi.

Odvjetnik Vinko Ljubičić potvrdio je da ga je jutros kontaktirao poduzetnik Zvonko Kotarac kojeg se sumnjiči za nepravilnosti izgradnje hotela na Žnjanu. Osumnjičeni su i poznati splitski arhitekti, no u ovom trenutku nema više informacija.

Oglasili se policija i USKOK

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Split) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 12 osoba.

Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom”, poručili su iz MUP-a.

Kratko su se oglasili i iz USKOK-a:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na 12 osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.