Borna Filic/PIXSELL

AKCIJA HGSS-A Nestali 75-godišnji traktorist pronađen mrtav kod Karlovca

HGSS je u šumovitom predjelu kod Karlovca mrtvoga pronašao 75-godišnjaka za kojim se tragalo od srijede ujutro, a koji je poginuo kada je prilikom okretanja traktora sletio u kanal.

Centar 112 izvijestio je da je potraga za traktoristom, u kojoj su uz policiju bili i predstavnici HGSS-a, započela u srijedu ujutro na području Priselaca i Zadobarja u blizini Karlovca, a trajala je do 18 sati kada je pronađeno tijelo stradaloga u šumskom predjelu na području Velike Jelse.

Akcija traganja organizirana je nakon što tijekom utorka prijatelji nisu mogli pronaći nestalog muškarca, te je ujutro u potragu nevelikog terena bilo uključeno nekoliko karlovačkih HGSS-ovaca, zajedno s kolegama iz Ogulina i Novske.

Pročelnik karlovačkog HGSS-a Josip Granić rekao je kako akcija traganja zna biti zahtjevna čak i kada se naglasak baci na potragu nečeg tako velikog i uočljivog poput traktora.

“Jedna potražna akcija, koja je trebala biti rutinska, pokazala se jako zahtjevnom jer smo teren veličine jedva četiri puta pet kilometara, takoreći u okolici grada, morali pregledati tako detaljno da nam je na kraju trebalo sedam terenskih vozila, šest HGSS-ovih i jedno ‘off road’ u vlasništvu kluba “Croatia trophy” i nismo mogli pronaći traktor. Prešli smo zajedno nevjerojatnih tristotinjak kilometara i tek nešto prije 18 sat locirali i stradalog muškarca i traktor, na dnu nekog kanala obraslog u zelenilo”, rekao je Granić.

Prema neslužbenim informacijama, traktorist je u šumi bio s prijateljem te su se zajedno vraćali na traktoru i u utorak predvečer razišli. Prijatelj stradaloga je policiju o nestanku obavijestio tek sutradan. Županijsko državno odvjetništvo najavilo je priopćenje s odgovorom na pitanje ima li u ovom predmetu elemenata za pokretanje istrage ili se događaj smatra nesretnim slučajem.

Komentiraj