Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja čak milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12-oro Agrokorovih menadžera i revizora, koji su u srijedu pušteni da se brane sa slobode nakon što je zagrebački Županijski sud odredio istražni zatvor samo za Ivicu Todorića.

Odvjetnici Ante Todorića već nekoliko dana najavljuju kako će njihov klijent doći na ispitivanje. Kako je jučer kazao odvjetnik Fran Olujić njegov dolazak u Zagreb očekuje se danas ili najkasnije sutra ujutro. Prva adresa na kojoj bi se trebao pojaviti je ona Državnog odvjetništva.

Istražni zatvor, podsjetimo, određen je samo za Ivicu Todorića. Danas bi trebala biti raspisana i tjeralica za Ivicom Todorićom nakon čega bi se aktivirao i europski uhidbeni nalog. Europski uhidbeni nalog tebao bi, u idealnim uvjetima, Ivicu Todorića vratiti u Hrvatsku u roku 60 dana na raspolaganje pravosudnim organima.

Na svom je blogu Todorić ranije najavio kako će biti dostupan hrvatskom pravosuđu, ali ustraje i na tome da je riječ o političkom progonu,, što tvrdi i njegova odvjetnica Jadranka Sloković. Gdje su Ivica i Ivan još uvijek nije poznato, kao destinacije gdje bi mogli biti navode se London i Beograd.

Komentiraj