Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Khamenei je koordinirani subotnji napad SAD-a, Velike Britanije i Francuske na Siriju nazvao zločinom, kazavši da njime ništa neće postići.

“Noćašnji napad na Siriju je zločin. Jasno kažem da su predsjednik Sjedinjenih Država, predsjednik Francuske i britanska premijerka zločinci” kazao je u govoru Khamenei, a preneseno je i na njegovu Twitteru.

“Oni neće imati koristi od toga napada. Na sličan su način djelovali u Iraku, Siriji i Afganistanu u posljednjih nekoliko godina, počinivši slične zločine, no od toga nisu imali nikakve koristi”, kazao je Khamenei.

Iranski predsjednik Hassan Rouhani upozorio je da bi zapadnjački napad na Siriju mogao rezultirati daljnjim uništenjima na Bliskom istoku, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Tasnim.

Komentiraj

FOTO:EPA/Ayatollah Ali Khamenei official website
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.