AIR SERBIA Zrakoplovu otpadali dijelovi tijekom leta iz Sofije

Air Serbia

Avion Air Serbia ATR-72-212A morao je prinudno sletjeti u Sofiju nakon što su mu tijekom leta otpadali dijelovi, javlja N1 televizija.

Prema pisanju The Aviator Heralda incident se dogodio 26. studenog, a informacija je tek sada postala javna.

Jedinica za istrage avionskih nesreća Bugarske pokrenula je istragu i, prema navodima, tretiraju incident kao ozbiljan.

Prema izvještaju, avion na letu JU-172 od Sofije do Beograda dostigao je visinu od preko 3.000 metara kada se začula buka iz zadnjeg dijela aviona.

Posada je odlučila vratiti se na aerodrom u Sofiji 20 minuta nakon polijetanja. Slijetanje je izvršeno sigurno i nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen.

Ovaj avion ima kapacitet 66 putnika. U avioindustriji je poznat kao veoma stabilan avion i u širokoj je upotrebi u putničkom avioprometu.

Air Serbia: Povratak u Sofiju iz predostrožnosti

Kompanija Air Serbia priopćila je da se članovi posade na letu od Sofije do Beograda nisu vratili na sofijski aerodrom zbog toga što je otpao dio letjelice kako su prenijeli pojedini mediji, već iz predostrožnosti zbog tehničkih razloga nakon što su primjećene vibracije.

“Važno je naglasiti da je slijetanje obavljeno normalno, bez ikakvih poteškoća. Pregledom letjelice ustanovljeno je da nedostaje jedan panel koji je zamijenjen, čime je avion ubrzo doveden u plovidbeno stanje”, priopćila je kompanija.

Prema navodima Air Serbije “sigurnost putnika, posade, kao i letjelice nijednog trenutka nije dovodena u pitanje”.

“Ovakve situacije se nerijetko događaju i drugim svjetskim kompanijama, ali se tome ne pristupa toliko senzacionalistički kao kada je riječ o jednom dijelu naše javnosti. Nije jasno kome je u interesu da se širi panika i nadamo se da to neće biti slučaj ubuduće. Jedno je alarmirati javnost ukoliko postoje neki veliki problemi, a nešto sasvim drugo je namjerno širenje panike”, ocjenili su u Air Serbiji.

Komentiraj