Air New Zealand vagat će putnike. Podatke će koristiti za racionalizaciju potrošnje goriva

Air New Zealand vagat će putnike prije nego što se ukrcaju na međunarodne letove, kao dio ankete za određivanje prosječne težine putnika. Težina će biti anonimno zabilježena u bazi podataka, ali neće biti vidljiva zrakoplovnom osoblju ili drugim putnicima, rekli su iz tvrtke.

Air New Zealand je rekao da bi poznavanje prosječne težine putnika poboljšalo učinkovitost korištenja goriva u budućnosti. Sudjelovanje u anketi je dobrovoljno, dodaje avioprijevoznik. Zračni prijevoznik prethodno je vagao domaće putnike na Novom Zelandu 2021.

“Sada kada su međunarodna putovanja ponovno pokrenuta, vrijeme je da putnici na međunarodnim letovima daju svoj doprinos”, rekao je zrakoplovni prijevoznik u izjavi za javnost.

Prije pandemijeprevozili su više od 17 milijuna putnika svake godine na 3400 letova tjedno.

Poznavanje težine svega što ide u zrakoplov je “regulatorni zahtjev”, objasnio je glasnogovornik zrakoplovne kompanije Alastair James u videu. “Znamo da stajanje na vagu može biti zastrašujuće. Želimo uvjeriti naše korisnike da nigdje nema vidljivog zaslona”, rekao je g. James. “Vaganjem ćete nam pomoći da svaki put letimo sigurno i učinkovito.”

Air New Zealand tražit će od više od 10.000 putnika koji putuju na međunarodnim letovima da sudjeluju u anketi.

Putnici će biti vagani na vratima određenih letova koji polaze iz međunarodne zračne luke Auckland između 29. svibnja i 2. srpnja, piše BBC.

Tvrtka je rekla da se sve što ide u njihov zrakoplov, od tereta i obroka do prtljage u prtljažnom prostoru važe, te da je za putnike, posadu i kabinsko osoblje koristila prosječne težine na temelju prikupljenih podataka istraživanja.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner