AHT INVEST FORUM Medicinski wellness je ključan kod prevencije bolesti i očuvanja zdravlja

facebook.com, AHT Investicijski Forum

Drugi dan ‘Investicijskog foruma zdravlja i turizma Adriatic regije’ počeo je s raznim prezentacijama i panel diskusijom na temu ‘lifestyle medicine’ i važnosti preventivnih metoda za očuvanje zdravlja i dugovječnosti.

Dr. Mladen Golubić, direktor Centra za integrativnu i ‘lifestyle medicinu’, pri Wellness institutu Cleveland klinike sudionicima je naglasio značaj načina života i uloge pojedinca u održavanju dobrog zdravlja, sprečavanju nastanka bolesti, a posljedično produljenju ljudskog vijeka. Istaknuo je izbor prehrane kao ključan čimbenik kojim svatko može utjecati na svoje zdravstveno stanje. Osim toga, nezaobilazna je i fizička aktivnost – prema istraživanjima Cleveland Clinic dovoljno je samo 10 minuta tjedno fizičke aktivnosti kako bi se osjećali bolje i zadovoljnije te se zaštitili od različitih psiho-fizičkih poremećaja koji dolaze kao posljedica stresa i nezdravih navika.

S predstavljenim su se složili i ostali respektabilni govornici, među njima dr. Tomislav Majić, stručnjak i suradnik Medicinske grupe d.o.o., inicijator i zagovarač novih preventivnih zdravstvenih programa koje se apliciraju u lječilištima diljem Slovenije, gospođica Ajla Čobo koja je predstavila wellness koncepte slovenskih termi Portorož, zatim dr. Lutz Lungwitz koji je iznio njemački model medicinskog wellnessa kao izvrsnog preventivnog programa u hotelima i resortima, gospodin Fabian Modena iz Horwath Consultinga, direktor Wellness odjela u Bangkoku, ekspert u wellness tretmanima te Alex Sors, konzultant u RLA tvrtki specijaliziranoj za wellness i spa programe.

Drugi dan AHT Investicijskog Foruma raspravljalo se o ‘lifestyle medicini’

Medicinski wellness kao oblik prevencije bolesti i očuvanja zdravlja te poticanje na zdrave životne navike svakog pojedinca, nameće se kao novi oblik sadržaja koji će se aplicirati u turističku ponudu Hrvatske i regije.

Zajedničko djelovanje kao ključ postizanja rezultata podržali su i Klaster zdravstvenog turizma Zagreba, koji okuplja renomirane privatne zdravstvene ustanove s područja Zagreba, kao i Američko-hrvatsko udruženje stručnjaka iz SAD-a s novootvorenom podružnicom u Hrvatskoj, dok današnji zaključci programa šalju snažne poruke neophodne povezanosti zdravlja i turizma – osmišljavanje preventivnih programa kojima se potiče zdraviji način života te ugrađivanje istih u zajedničku turističku ponudu.

Dr. Miljenko Bura za govornicom

Komentiraj