U okviru aktivnosti promicanja razvoja Adriatic regije, na čelu s Hrvatskom, kao destinacije pogodne za ulaganja u projekte zdravstvene infrastrukture, turizma i zdravstveno-turističkih sadržaja nove generacije, dr. Miljenko Bura, dugogodišnji promotor koncepta cjelogodišnjeg turizma, s naglaskom na zdravstveni, sastao se u Bruxellesu s članom Kabineta EU KOMISIJE, Povjerenstva za regionalne politike i razvoj, gospodinom Aureliom Ceciliom koji je zadužen za Hrvatsku, Bugarsku, Sloveniju.

Cilj sastanka je veće uključivanje i povezivanje tijela koja imaju isti cilj – razvoj regije i poticanje većeg broja projekata i investicija u području i razvoju zdravstva i turizma u zemljama Adriatic regije.

Osim s predstavnicima EU komisije, dr. Miljenko Bura susret će se i s predstavnicima organizacija koje djeluju na području Europske unije i koje promiču održivi i kvalitetniji turizam.

Jedna od njih je i OITS (http://www.oits-isto.org), organizacija za socijalni turizam s kojima je suradnja započela još prije par godina i čiji se godišnji kongres održao u Zagrebu 2016. godine. Dr. Miljenko Bura sastao se s predsjednikom organizacije OITS , gospodinom Charlesom-Etienne Bélangerom.

“U sklopu svojih aktivnosti i priprema drugog AHT INVEST FORUMA 2018 koji će se održati od 10. do 12. listopada ove godine u Zagrebu, želimo stvoriti snažne veze s europskim institucijama koje su u svojim programima prepoznale važnost razvoja regije kao destinacije, i koje su nam dale podršku. Adritic regija s Hrvatskom na čelu može i treba razvijati pravce kojima svojim građanima i svima koji je posjete ili u njoj duže borave može omogućiti kvalitetan, ugodan i sa aspekta zdravstvene infrastrukture, siguran boravak. To je posebno značajno za turizam ‘silver generacije’ koji je najveći korisnik paketa usluga u predsezoni i posezoni. Projekti i razvoj novih turističkih ponuda, poglavito zdravstveno-turističkih sadržaja pravi je put za postizanje tog cilja“, rekao je dr. Miljenko Bura i izrazio veliko zadovoljstvo zbog mogućnosti prezentacije široke platforme koja promiče Adriatic regiju kao cjelogodišnju destinaciju zdravlja i turizma.

Nakon Bruxellesa, nastavljaju se aktivnosti mobiliziranja potencijalnih partnera, pogotovo hrvatske dijaspore, kao mogućih poslovnih partnera, ulagača ili developera projekata iz turističke i zdravstvene industrije.

www.adriatichelath.com

www.medicinska-grupa.hr

Komentiraj