AHMETOVIĆ: “Plenković i Ćorić zapravo su vrlo mali Hrvati, a zaista veliki Mađari”

Mirela Ahmetović, SDP-ova saborska zastupnica, u Newsroomu televizije N1 je prokomentirala prodaju sirove nafte Mađarima, rekavši da je s ministrom Tomislavom Ćorićem bila i bit će i dalje u polemici. Načelnica općine Omišalj bila je protiv izgradnje LNG terminala na Krku.

Kaže da ministar Ćorić svojom izjavom postavlja “najnoviji ekonomski poučak, tvrdeći da je dugoročno isplativo izvoziti sirovu naftu umjesto proizvoditi finalni proizvod, dodavati dodatnu vrijednost i time afirmirati hrvatski proizvod i zaposlenike”.

“Predlažem da se njemu i Plenkoviću dodijeli počasni doktorat jer ovo ekonomska znanost još nije čula. Rekla bih da je ministar Ćorić uspješan u provedbi mađarske energetske strategije”, rekla je Ahmetović pa pojasnila da se ta strategija sastoji od tri koraka.

“Prvi je bio preuzeti izvore plina i nafte uz vrlo povoljne koncesije, što je učinjeno uz pomoć Sanaderove vlade, drugi je bio prebaciti svu preradu i proizvodnju u Mađarsku, čemu svjedočimo i sada te osigurati što više dobavnih pravaca, zbog čega im je potreban LNG  terminal.”

Za premijera i ministra energetike Ahmetović govori da se prikazuju kao veliki Hrvati, a “zapravo su vrlo mali Hrvati, a zaista veliki Mađari”.

Dodaje da Restart koalicija, po pitanju INA-e, neće izdati nacionalne interese, kao što to kontinuirano čini HDZ-ova vlada. “Nadam se da ćemo biti u poziciji da uvjetujemo onima koji nas čine slugama i nećemo pristati na ucjene Viktora Orbana. kao što to čine Ćorić i Plenković.” Naglašava da je suludo očekivati da će MOL u ovoj fazi krize htjeti prodati svoj udio, a priča o otkupu MOL-a je samo predizborna kampanja.

Komentiraj