Ahmetović: “Milanović je postao pravobranitelj hrvatskih građana”

Saborska zastupnica i potpredsjednica SDP-a Mirela Ahmetović podržava predsjednika Republike u aktualnom sukobu između premijera i predsjednika, pa i aktualnu primjedbu Zorana Milanovića o ministru Tomislavu Ćoriću, po kojoj je ministar “mađarski potrčko”, jer je “prvo Mađarima javljao informacije o nafti”.

“Moram priznati da je konačno netko postavio točnu dijagnozu čelnih ljudi ove države, premijera Plenkovića i Tomislava Ćorića, a to je učinio predsjednik i zbog toga mi je drago. Sada vidimo da je dobro da je izbore dobio gospodin Milanović, u odnosu na Kolindu Grabar Kitarović, jer netko mora biti korektor ove vlasti, jer da se nije tako dogodilo, sada bi ovakva vladavina Andreja Plenkovića prerasla u osobnu diktaturu”, kazala je Ahmetović u intervjuu za N1.

Predsjednika Zorana Milanovića nazvala je “pravobraniteljem hrvatskih građana u trenucima kad se premijer Plenković ponaša bahato i nadmeno prema oporbi, prema svakome tko se usudi postaviti pitanje”.

Za to što je na poziv predsjednika da se sazove Vijeće za nacionalnu sigurnost (VNS) premijer uzvratio da se prvo treba “sadržajno pripremiti”, Ahmetović nema razumijevanja: “Naravno da je to odbijenica, naravno da je to izbjegavanje sazivanja tog vijeća. Mene iskreno čudi takva odluka premijera Plenkovića, jer je on taj koji je ocijenio povećanje radikalizacije u društvu. Dakle, on bi trebao jedva čekati da se to vijeće sastane i da razgovara o sigurnosti na razini cijele države.”

Voditeljicu je zanimalo što misli Ahmetović postoji li u odnosu premijera i predsjednika prostor za izreku da je za svađu potrebno dvoje. Saborska zastupnica SDP-a je rekla da je “stil možda nekad i neprimjeren”, ali je dodala:

“Ne možete pobiti činjenicu da je predsjednik Milanović bio taj koji je pozvao na sastanak premijera Plenkovića, dakle da je pružio ruku, da je predsjednik taj koji je tražio da se sastane VNS, a da je premijer taj koji to cijelo vrijeme odbija. Podsjećam da je Peđa Grbin pozvao premijera da sjedne s čitavom oporbom zbog stanja u kojem se država nalazi. Premijer je i to odbio.”

Komentirala je i dvotjednu stanku u radu Sabora. “Nakon sedam tjedana rada, rekli su da trebaju ići na odmor od dva tjedna. Pitam se od čega su se to vladajući umorili?” Nije, kaže, Sabor trebao na pauzu dok traje zdravstvena kriza, “dok cvjeta korupcija, radikalizacija, ovrhe”.

Komentiraj