Ahmetović: “I Plenković je podržavao radikalizam”

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović izjavila je za N1 kako joj je čudno da premijer o “gnijezdu mržnje” govori iz Bruxellesa.

“Dakle, morao je pobjeći u Bruxelles kako bi nakon tri dana čak otvorio mogućnost da je napad na Markovu trgu bio usmjeren baš na njega, a hvali se s druge strane da su ga birali hrvatski građani. Zašto se boji hrvatskih građana? Zašto to ne kaže ovdje u Hrvatskoj?”, pita se Ahmetović.

Što se tiče gnijezda mržnje, premijer Plenković ne može se otkloniti od gnijezda mržnje u kojem je i on sam sudjelovao, kazala je Ahmeotvić.

“Pa sjetimo se 2016. godina i radikalizma koji je podržavao. Upravo stavljajući na listu ljude poput gospodina Hasanbegovića, poput gospodina Steve Culeja, poput gospođe Brune Esih, poput samog Ivana Penave”, dodaje.

Ahmetović ističe kako je Plenković spomenuo da se HDZ nalazi u transformativnom procesu. “Međutim, upravo taj proces je pokrenuo on s tim istim ljudima. Ne treba se čuditi, treba zaista priznati da je gospodin Plenković sudjelovao u stvaranju radikalizma onda kada je to njemu bili oportuno i primjereno kako bi stvorio vladajuću većinu, a sada umiva lice, bježi u Bruxelles i govori o gnijezdu mržnje i govori o tome da je to bio napad na njega”, rekla je.

“Ako uspoređujemo podjele i radikalizam. Govoreći o razbijanju ćirlićnih ploča u Vukovaru, govoreći o polarizaciji društvu gdje HDZ štiti one bogate, a ne one siromašne, govoreći o tome kada HDZ štiti korupciju odbijajući osnivati istražno povjerenstvo – mislim da ima jako puno pitanja koja dijele ovu naciju”, kazala je Ahmetović. “Slušali smo i gospodina Tomu Medveda koji je ovih dana poslao glavni glasnogovornik Andreja Plenkovića i cijele Vlade koji je i sam sudjelovao u vrstama radikalizma u šatorima s plinskim bocama, i tako dalje”, dodaje.

Komentirala je i najavljenu dvotjednu stanku u Saboru.

“Ne znam gdje je dogovorena ta stanka. Mene je sram ukoliko budem morala prisilno otići na stanku i ne odrađivati svoj posao, a istovremeno u nedjelju ističe rok moratorija na ovrhe gdje će brojni građani ostati gladni i možda bez krova nad glavom, gdje će brojna djeca ostati gladna, a mi eto saborski zastupnici s velikim plaćama idemo na stanku. Kako ih nije sram”, ističe.

 

Komentiraj