Agrokorovi dobavljači danas na sastanku s ministricom Dalić

Petar Glebov/PIXSELL

Pet najvećih Agrokorovih dobavljača, Dukat, Vindija, Franck, Podravka i Kraš – danas bi se u Vladi trebali sastati s ministricom gospodarstva Martinom Dalić.

Sastanak dobavljača u Krašu održan je u ponedjeljak. “Našli smo se kako bismo koordinirali aktivnosti i mišljenja vezano za trenutnu situaciju. Tu prvenstveno mislim na Agrokor. I da se dogovorimo oko aktivnosti koje ćemo voditi s drugim dionicima, tu mislimo na ostale dobavljače, vladu i druge”, izjavio je direktor Kraša Damir Bulić.

Ruski Sberbank jučer je priopćio kako će i dalje financijski pomagati Agrokoru. “Bez obzira na operativne poteškoće u kojima se Agrokor nalazi i moguća trenutna ograničenja, Sberbank mu produžava pružati financijsku potporu usmjerenu k stabilizaciji njegova tekućeg poslovanja”.

Predstavnici te banke sastali su se s glavnim bankama-vjerovnicima Agrokor koncerna i dogovorili kao prvi korak, uz pomoć konzultanata, pripremiti plan likvidnosti Agrokora za sljedeća tri mjeseca, a koji bi trebao biti usuglašen danas.

Komentiraj