AGROKOR Zvonimir Mršić postao Ramljakovim savjetnikom

HINA

Zvonimir Mršić u ponedjeljak je postao savjetnik izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka za poslovnu grupu hrana u Agrokoru, objavio je u priopćenju Agrokor. Time je, dodaju, zaokružen proces značajnog jačanja upravljačkog tima i uspostavljanje strukture koja će omogućiti uspješno upravljanje operativnim poslovanjem.

Formirana je Koordinacijska skupina koja će Ramljaku pružati podršku u upravljanju Agrokorom. “Osnovna namjera i razlog za uvođenje promjena je osigurati što učinkovitije svakodnevno upravljanje poslovanjem. Na čelu Koordinacijske skupine se nalazi Ante Ramljak, izvanredni povjerenik, a od strane savjetnika posebnu podršku će mu pružati Alastair Beveridge iz AlixPartnersa koji vodi tim savjetnika za restrukturiranje”, navodi se u Agrokorovom priopćenju.

Dodaju kako se nova struktura upravljanja temelji na ključnim poslovnim grupama Agrokora – maloprodaji, hrani i poljoprivredi, uz dodatak posebne poslovne grupe usredotočene na Agrokorov portfelj imovine, kao i grupe poslova financija i strategije.

“Proces osnaživanja upravljačkih timova traje od dolaska Izvanredne uprave. U proteklim tjednima imenovani su Vladimir Bošnjak, savjetnik izvanrednog povjerenika za grupu poslova financije i strategije, Vlado Čondić Galiničić, savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu poljoprivrede te Irena Weber, savjetnica Izvanrednog povjerenika za imovinski portfelj i non-core poslovanje.

Što se maloprodaje tiče, Mercator i dalje uspješno vodi Tomislav Čizmić, a od jučer su na snazi promjene u Konzumu koje će rezultirati jačanjem upravljanja u maloprodaji Agrokora. Novi predsjednik Uprave Konzuma je Slavko Ledić, a njegov najuži tim činit će tročlana Uprava u kojoj su Ines Lozić (financije), Zoran Mitreski (nabava) i Ivan Šantorić (maloprodaja i logistika).

Dosadašnji predsjednik Uprave Konzuma Teo Vujčić, postaje savjetnik izvanrednog povjerenika za ukupnu maloprodaju, te će zajedno s timom AlixPartnersa, koji u ovom za kompaniju posebno važnom segmentu vode Bernd Brunke i Tim Robinson, biti zadužen za što učinkovitiju maloprodaju”, stoji u priopćenju Agorkora.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]