AGROKOR Za Todorićevu jahtu i helikopter stiglo 27 ponuda

HINA / Dario GRZELJ

Izvanredna uprava Agrokora krajem svibnja na svojim je Internet stranicama objavila avni poziv za iskazivanje interesa za kupnju određenih pokretnina, konkretno motorne jahte i helikoptera, čime je započeo proces prodaje pokretnina koje nisu neophodne za poslovanje Agrokora d.d. i operativnih kompanija.

U jučerašnjem priopćenju navodi se kako je do sada zaprimljeno je 15 iskaza interesa za kupnju jahte te 12 iskaza interesa za kupnju helikoptera.

Za motornu jahtu modela Riva 85 Opera imena „Jana“, proizvedene 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara traži se 1.4 milijuna eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca, navode iz Agrokora.

Jahta Riva 85 Opera je u trenutku otvaranja procesa izvanredne uprave bila na redovitom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji, a od prošlog se tjedna nalazi u zadarskoj marini.

“Očekivanje izvanredne uprave je da se prodajni proces okonča tijekom listopada. Prilikom prodaje pokretnina i druge imovine Agrokora fokus izvanredne uprave i dalje će biti na transparentnom i otvorenom procesu te postizanju maksimalne vrijednosti”, navode iz koncerna.

Komentiraj