Iz Agrokora su u petak kazali da je u tijeku proces u kojem članovi Privremenog vjerovničkog vijeća biraju svoje financijske, pravne i savjetnike za ljudske resurse te napominju da o odluku o tome ne donosi izvanredna uprava nego vjerovničko vijeće.

Izvanredna uprava ne donosi odluke o angažiranju tih savjetnika, koji će raditi za članove vjerovničkog viejća. Ta odluka je na vjerovnicima i oni je još nisu donijeli, poručuju iz Agrokora.

“Vjerovnici se moraju dogovoriti vezano uz budućnost Agrokora, a odabrani savjetnici im trebaju pomoći u procesu postizanja nagodbe. Trošak savjetnika platit će Agrokor odlukom vjerovničkog vijeća”, odgovorili su iz Agrokora na upit Hine.

Jutarnji list danas donosi da su u Agrokor stigle ponude globalnih headhunting kompanija za posao traženja šest menadžera novog Agrokora i to Egona Zehnedera, Pedersen&Partnersa, Korn Ferryja i Heidrick Strugglesa, te iznosi da će pronalazak nove uprave koštati 5,8 milijuna kuna.

Komentiraj

FOTO:hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.