HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ abu

AGROKOR; RAMLJAK ‘Nije me iznenadila odluka suda u Srbiji’

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak kazao je u četvrtak nakon sastanka u Vladi da ga nije iznenadila odluka suda u Beogradu koji je odbio zahtjev da poduzeća iz koncerna Agrokor koja posluju u Srbiji dođu u nadležnost tzv. Lex Agrokora.

Ramljak je na pitanje novinara kazao da Srbija još uvijek nije članica Europske unije, pa su stoga ‘njihove odluke, njihove odluke’. Pritom, smatra da takva odluka neće potaknuti i druge zemlje da naprave isto.

Sud u Beogradu odbio je zahtjev privremenog upravitelja Agrokora da poduzeća koju posluju u sklopu koncerna u Srbiji, prijeđu pod nadležnost Lex Agrokora, pišu jutros mediji u Srbiji.

Na upit što bi to moglo značiti za poslovanje Agrokora i njegovo restrukturiranje, s obzirom da bi tamošnji vjerovnici mogli biti puno oštriji od onih koji prihvaćaju Lex Agrokor, Ramljak je rekao da smatra da će svi vjerovnici, bez obzira gdje se nalazila imovina Agrokora, biti namireni iz ukupne imovine koju ima Agrokor, bez obzira u kojoj se zemlji nalazili.

‘Neće se ići na pojedinačno namirenje’, ustvrdio je.

Na pitanje novinara je li o tome bilo riječi na sastanku u Vladi, Ramljak je kazao da nije, već da se razgovaralo o temama s Vjerovničkog vijeća, u kojima će danas biti i odluka o isplati starog duga prema dobavljačima.

U četvrtak poslijepodne održava se sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća, a Ramljak će nakon sjednice održati briefing za medije na kojem će, kako je najavio, medije o svemu podrobnije obavijestiti.

Komentiraj