Kako javlja N1, Ante Ramljak u bivšoj tvrtki bio je formalno zaposlen još 20 dana nakon što je postao izvanredni povjerenik Agrokora. Za N1 su iz izvanredne uprave Agrokora potvrdili da je Texo management Ramljaka odjavio tek 30. travnja.

Mostov Nikola Grmoja ranije je za N1 izrazio sumnju da je Ante Ramljak bio zaposlen u bivšoj tvrtki, kojoj je osigurao angažman u Agrokoru, i nakon što je postao izvanredni povjerenik u posrnulom koncernu.

“Ima šaputanja se da je Ante Ramljak do 30. travnja bio zaposlen u tvrtki Texo Managment”, rekao je Grmoja na N1, a Index.hr došao je u posjed dokumenta koji to potvrđuje.

N1 piše kako iz izvanredne uprave Agrokora za poručuju da “datum formalne odjave, koja je uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika”, pojašnjavajući da Ramljak nije zaposlenik Agrokora te da nema s Agrokorom ugovor o radu.

“Sa svrhom otklanjanja svih potencijalnih šumova u kanalu, iznosimo sljedeće činjenice: Ante Ramljak je prekinuo radni odnos u Texo managementu 10. travnja 2017. godine, na dan kada je od strane Trgovačkog suda u Zagrebu imenovan za izvranednog povjerenika Agrokora. Njegov radni status je od tada rad za Agrokor temeljem Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH i činjenicom da je isti imenovan na tu funkciju rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu. Zakon naime određuje izvanrednom povjereniku naknadu za njegov rad u bruto iznosu do iznosa prosječne plaće bivše uprave i ne previđa mogućnost stalnog zaposlenja povjerenika u kompaniji.

Prema tome, Ante Ramljak nije zaposlenik Agrokora i nema s Agrokorom ugovor o radu već od 10. travnja prošle godine iz bruto iznosa naknade koju prima plaća zakonom propisane doprinose i poreze sukladno obračunu ugovora o djelu. Provjerom kod bivšeg poslodavca nakon sjednice Odbora za gospodarstvo održane prošlog tjedna, Ante Ramljak je utvrdio da ga je Texo management formalno odjavio 30. travnja 2017. godine. Datum formalne odjave, koja ja uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika”, stoji u priopćenju iz Agrokora.

Iz Agrokora su N1 također dostavili i preslike raskida Ramljakovog radnog odnosa u Texo Managementu i potvrde o isplati bruto naknada s obračunom sukladno ugovoru o djelu i to, kako navode, za razmjerni dio travnja 2017. (isplaćena u svibnju) te svibanj 2017. (isplaćena u lipnju), navodeći kako od lipnja isplate u istom tom iznosu izvanredni povjerenik prima svaki mjesec do okončanja postupka izvanredne uprave.

U komentaru na objavu posljednjih informacija o njegovom angažmanu u Agrokoru, Ramljak ističe da je pokušao svima koji su prisustvovali sjednici, kao i građanima Hrvatske koji su pratili medijsko izvještavanje, pojasniti ključne okolnosti otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru u travnju prošle godine.

“Bez obzira na sva pojašnjenja, neki pojedinci i dalje se odbijaju baviti suštinom, uzrocima, posljedicama i rezultatima izvanredne uprave i umjesto toga ulažu veliki napor u stalno kreiranje kontroverzi. Takvi postupci opstruiraju rad izvanredne uprave, dovode u pitanje do sada postignute rezultate, ali i postizanje nagodbe. Pitanje je – s kojim ciljem? I zaposlenici i privremeno vjerovničko vijeće Agrokora su vrlo jasno iskazali svoju podršku radu izvanredne uprave i izjasnili su se protiv stečaja. Nadam se da ih maliciozni interesi koji danas lome koplja na postupku izvanredne uprave neće spriječiti u postizanju nagodbe, kojoj je jedini cilj očuvanje gospodarstva i radnih mjesta”, poručio je Ramljak.

 

N1
N1
N1

Komentiraj