Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u četvrtak na sjednici Vlade da je u zakonskom projektu zaštite sistemski važnih kompanija Vladina glavna namjera  zaštita interesa hrvatskog gospodarstva i svih njegovih dionika.

U slučaju Agrokora, Vladin cilj je zaštita radnika, dobavljača i onih koji su na njih naslonjeni, vjerovnika i same kompanije, tako da se restrukturira i da joj se osigura nova likvidnost, rekao je premijer na početku sjednice Vlade.

Time bi se Agrokoru osiguralo vrijeme za konsolidaciju kako bi se mogle isplaćivati plaće, podmirivati obveze prema dobavljačima i prema državi, naglasio je Plenković.

Najvažnije je, kaže, stvoriti novo povjerenje i to je smisao Vladina prijedloga.

Premijer ističe kako je velika većina saborskih zastupnika to razumjela te očekuje izglasavanje zakona danas poslije podne.

Vlada bi, kako je rekao, bila zadovoljna kad bi se akteri krize u Agrokoru dogovorili o rješenju bez primjene zakona, ali ako to ne uspiju Vlada je spremna dati doprinos “štiteći interese svih dionika i hrvatske ekonomije”.

Kazao je i kako, nakon jučerašnjeg susreta s glavnim direktorom za restrukturiranje koncerna Antoniom Alvarezom III., drži da su Vladini napori i oni koje poduzimaju konzultanti koje je angažirao Agrokor podudarni.

Komentiraj