Predsjednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš pozdravio je u ponedjeljak poslijepodne razvoj situacije oko koncerna Agrokor i imenovanje izvanrednog povjerenika.

To je dobro, jer je postignut dogovor i sa dobavljačima, što je ključno da sustav može funkcionirati, i sa bankama za isplatu svih dobavljača da taj proces ide dalje svojim tijekom, rekao je Paradiš nakon izlaska sa sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Pozdravio je izbor Ante Ramljaka za izvanrednog povjerenika. To je, pojasnio je, dobro zbog niza situacija koje su se dogodile nakon njegova imenovanja, a koje su dobre za radnike  – računi tvrtki su odblokirani, postignut je dogovor s dobavljačima, roba će ići prema Konzumu, i što je najbitnije, radnici će plaće dobiti do kraja tjedna.

Prognoze za skoru budućnost nije želio iznositi. “Situacija koja se dogodila, dogodila se dobro, priželjkivali smo ju cijeli prošli tjedan, razgovarali na te teme. Situacija od petka, od zahtjeva dužnika do sjednice Vlade i rekcije Trgovačkog suda je brza i to je dobro. Odradili su to dobro, kvalitetno, sad je na povjereniku i na svima koji će biti u tom procesu da odrade svoj posao. Želimo im puno sreće i uspjeha” izjavio je Paradiš.

Izrazio je nadu da će i situacija za zaposlenike Agrokora biti dobra. U proizvodnjama unutar Agrokora nema viška radnika, ima li ih upravama i menadžmentu, to će odlučit povjerenik. Ide sezona, posla će biti, radnici će imati što raditi, a na njima je da osiguraju plaće, poručio je Paradiš nakon gotovo četverosatnog sastanka koji se ranije napustili neki sindikalni čelnici koji nisu davali izjave.

Komentiraj